Je dienst aan de man brengen

door linsy op 1 november 2012

Je dienst  aan de man brengen

Laatst hoorde ik iemand tijdens een netwerkborrel zeggen: Je hebt me kaartje, dus als je me nodig hebt…je weet me te vinden!

Ik moest toen denken aan een situatie van 10 jaar terug:

Ik had een burn-out. Ik zat er totaal doorheen, kon niet meer voor of achteruit. Veel mensen zeiden tegen me: goh wat vervelend…als ik iets voor je kan doen, moet je het maar zeggen.

Hulp vragen kwam niet in mijn systeem voor; dus zei ik tegen deze lieve mensen:  ja fijn, is goed….maar concreet leverde het me niks op.

Totdat ik weer zo’n lieve, betrokken persoon trof die zei: Goh wat rot voor je…waar zou ik je bij kunnen helpen? Waar zie je het meest tegen op?  Ehhh….nou…koken…zei ik.  Dat komt goed uit, want dat doe ik graag. Zal ik twee keer per week voor je koken?

Je snapt, dat ik dit aanbod met beide handen heb aangepakt.

Deze vriendin wist me bewust te maken van hetgeen ik nodig had. Ze dacht met me mee en bood me een passende oplossing. Ik hoefde alleen maar ja of nee te zeggen.

Wil je dus je dienst aan de man brengen? Benoem het probleem dat je signaleert en biedt een oplossing. Wees dus concreet in wat je voor de ander zou willen en kunnen betekenen. En noem je prijs, als het niet om een vriendendienst gaat 😉

 

Laat een comment achter

Previous post:

Next post: