Ondernemerschap vanuit vrouwelijke energie….wat is dat?

Vanuit zachte kracht je unieke waarde in de wereld zetten. Creëren vanuit ontvankelijkheid, vanuit de verbinding tussen je hart en je onderbuik (vrouwelijk centrum). Vrouwelijk ondernemerschap gaat vanuit intuïtie, empathie voor de ander, het grotere geheel dienend en is gericht op verbinding. Het hartsverlangen is hierbij de belangrijke motor.

Dit is een heel andere manier dan ondernemen vanuit een overwegende mannelijke energie zoals nu overheerst. Mannelijk ondernemerschap is doelgericht. Het gaat om daadkracht, resultaat, concurrentie en financiële gedrevenheid. Het hoofd speelt de hoofdrol en wilskracht is hierbij de belangrijke motor.

Waarom ondernemen vrouwen vanuit overwegend mannelijke energie?

Eeuwen hebben we geleefd in het mannelijke tijdperk. Mannelijk energie overheerste op aarde, de vrouwelijke energie werd onderdrukt. Het gevolg was dat vrouwen, om zich staande te houden, zich gingen aanpassen. En na generaties van aanpassen en compromissen sluiten, zijn we vergeten wie we werkelijk zijn en hoe we onze vrouwelijke kracht kunnen inzetten. We moeten het ons weer gaan herinneren!

Inmiddels zijn we in het vrouwelijk tijdperk beland en hebben we alle mogelijkheden tot onze beschikking. Door onze vrouwelijke energie weer in te gaan zetten, zal er meer balans komen. Het hoofd gaat een minder dominante rol spelen en ons hart en onderbuik gaat ons weer richting geven.

We gaan wilskracht dat ons uitgeput heeft, inruilen voor het volgen van ons hartsverlangen! Het gevolg is dat we in totale flow kunnen gaan ondernemen. De juiste dingen doen, op het juiste moment, met de juiste mensen. Zo kunnen we als vrouw stralend onze unieke plek innemen, en onze waarde geven aan de wereld. Precies zoals het bedoeld is. Vrij van elk compromis.

 

Comments achterlaten is niet mogelijk.