Mijn unieke kracht: de psycholoog en de ondernemer

Ondernemen zit in mijn bloed. Als kind stond ik samen met mijn ouders op markten tweedehands spullen te verkopen. Op natuurlijke wijze maakte ik contact met ‘kijkers’, voelde ik aan wat ze wilden en onderhandelde ik er op los. Papa’s kleine meisje werd al snel zijn topverkoper.

Maar hetzelfde meisje was ook verknocht aan verkleden, toneelspelen en regisseren. De aanleg om me in te leven in anderen en mijn nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen, won het bij mijn studiekeuze. Ik ging psychologie studeren.

In mijn werk als psycholoog bleek ik inderdaad veel van mezelf kwijt te kunnen. Ik leerde over de overtuigingen, patronen en systemen die mensen bepalen in hoe ze doen. En ik ontdekte hoe ik via het verlangen dat achter elk probleem schuil gaat de kracht in mensen wakker kan maken. En bovenal leerde ik mezelf kennen.

Intussen stak de ondernemer in mij regelmatig onbewust de kop op. Waar ik ook kwam, altijd zag ik de mogelijkheden tot verbetering. Mijn handen jeukten om de kwaliteiten van de medewerkers beter te benutten en de juiste aansluiting bij de klant te vinden. Maar al had ik het liefst mijn adviezen direct in de praktijk gebracht, het paste niet bij mijn rol. De psycholoog in mij was de ondernemer duidelijk nog de baas.

Toch heb ik altijd geweten dat ik als ik later ‘groot’ zou zijn, mijn eigen praktijk zou starten. En na 10 jaar werken als psycholoog, trainer en coach binnen diverse organisaties, heb ik de stoute schoenen aan getrokken.

Maar wat ging ik precies doen? De zoektocht naar hoe en wat ging niet zonder slag of stoot. Totdat de psycholoog, de ondernemer ontmoette en omarmde. Toen die twee verenigd werden, voelde ik van mijn tenen tot mijn kruin, dat het klopte. En mijn hart? Dat hield niet meer op met dansen.

Anderen over Linsy

Comments achterlaten is niet mogelijk.