Mijn waarde als Waarmaker

door linsy op 22 december 2011

Donderdag 15 december was de Waarmaakdag in Nijmegen. Ik had al een keer mogen ervaren hoe enerverend zo’n dag is, toen ik zelf een kickstart maakte voor mijn idee van het ZP Café. Deze keer zou ik startende ondernemers gaan helpen waarmaken. Dit in de vorm van korte consulten op het gebied van focus, marketing en netwerken. Ik vond het best spannend om te gaan ervaren of en hoe het werkt, als ik met starters max een half uur zou gaan sparren. Normaal gesproken coach ik ondernemers op intensieve wijze gedurende anderhalf uur, dus het leek me best een uitdaging.

Na een korte introductie van mezelf bij de gemeenschappelijke start van de dag, settelde ik me tussen de boeken in de boekenwinkel van de Waarmakerij, met een pen en een blanco vel. Al snel stroomden geïnteresseerde starters toe, en was mijn blanco vel gevuld met een heuse planning voor de dag.

De eerste stond al te popelen, dus we gingen snel aan de slag. Ik had immers een planning waar te maken!

De dag vloog voorbij: 9 gesprekken met 9 hele verschillende mensen, met hele verschillende ondernemingen en hele verschillende vragen. En dat was nu juist zo leuk aan de Waarmaakdag voor mij: steeds weer aansluiten bij de unieke behoefte van de starter. Ze gingen allemaal weg met een aantal concrete tips en adviezen waarmee ze een stap verder konden zetten in het ondernemen.  En mij was het zowaar gelukt om me aan de planning te houden én met energie naar huis te gaan. En die laatste, blijft de allerbelangrijkste pijler voor mij: het was blijkbaar een goede dag geweest!

 

Laat een comment achter

Previous post:

Next post: