Spiegeltje spiegeltje aan de wand….

door linsy op 21 augustus 2012

Mijn missie, om de unieke waarde van ondernemende professionals zichtbaar te maken zodat zij kunnen stralen en hun bedrijf kan schitteren, voel ik van mijn tenen tot mijn kruin. En op mijn weg voel ik intuïtief welke stappen ik moet zetten.

Al een tijdje weet ik dat ik weer met groepen moet gaan werken. De eerste stap is een workshop waarin ik ZP-ers help hun unieke waarde te ontdekken. Dat is namelijk de eerste stap naar ondernemen op een manier die helemaal bij je past.

Maar ik heb last van uitstelgedrag. Ik doe van alles maar echt aan  de slag met die workshop: nee. Ik voel de weerstand. En ik weet dat hoe meer weerstand ik voel, hoe belangrijker het is om de workshop te gaan geven. Dus ik kijk in de spiegel en vraag: wat houdt me tegen?

Ik zie in de spiegel iemand met heel veel twijfels en onzekerheden. Hoe lang moet zo’n  workshop duren? Krijg ik wel voldoende mensen enthousiast? Waar zal ik hem geven? Welke prijs zal ik hanteren?

Maar ik weet dat dat niet de vragen zijn die mij tot nu toe tegen houden. Dus ik kijk nog wat dieper in mijn ogen en vraag: waar ben je nu echt bang voor? En langzamerhand laat de weerstand zich in alle puurheid zien:

Kan ik die essentie die ik in individuele sessies blootleg, ook in de groep pakken? En als dat niet zo is, is het dan goed genoeg?

Aha, daar is die: Kan ik tevreden zijn met het resultaat, wat het ook brengt?

Mijn alom bekende saboteur die torenhoge eisen stelt heeft me dus in zijn greep! Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik die vakkundig uit de weg kan ruimen. Namelijk door gewoon te doen.

Dus ondernemende professionals: Je bent welkom bij de workshop Ontdek je unieke waarde en de rest van de reeks Hoe word ik een klantmagneet?

 

{ 2 comments… lees ze hieronder of voeg er een toe }

Petra Steffens augustus 21, 2012 om 17:53

wat een schitterende menselijkheid, Linsy. Puur en oprecht en wat laat je een mooi stukje kwetsbaarheid zien. Wow!

Mirjana augustus 22, 2012 om 17:03

Dat uitstel gedrag is herkenbaar! 🙂 Dus, ’t wordt mezelf omarmen en dan gewoon doen!

Laat een comment achter

Previous post:

Next post: